fredag, oktober 31, 2008

SAINT PATRICK OCH SAINT CLOUD

Det blev Patrick Hedqvist, hovslagare från Enköping och en mycket proffsig amatörkusk, som fick lotsa Saint Cloud till sjätte årssegern i ett speciellt amatörlopp på Örebro på torsdagen.
Segern blev smått imponerande eftersom det strulade till sig i början med galopp och markförlust. Som det syns på Göran Abrahamssons bild hade S:t Göran-sonen inte slutsålt när han gick i mål.
Saint Cloud är inte döpt efter en känd ort i Frankrike och ska alltså inte uttalas med någon fransk accent som någon kommentator försökt. Göran Johansson, som är både ägare och uppfödare tillsammans med hustrun Maj-Britt, hänvisar istället till Saint Clouds mamma Flying Clouds UR. Hur som helst, "Heliga molnet" var överlägsen.

lördag, oktober 25, 2008

VINNARSCALLE

Strax före mål var det en bit kvar till ledaren (se Göran Abrahamssons dramatiska bild ovan) men precis på linjen lyckades Calle Lindblom få Agobra Alva att tilltvinga sig dött lopp på Örebro i torsdags. Mycket starkt av Spotlite Lobell-dottern, som tog en hel längd på den ledande favoriten sista 150 meterna. Alva travade fina 17,4/2140 volt med 16,0 sista varvet och 14,2 sista 500. Det känns som att det finns fina utvecklingsmöjligheter för den här treåringen, som verkligen visade att hon har "vinnarskalle".

tisdag, oktober 21, 2008

TREÅRING DEBUTVANN


Vretens Elouise/Jorma Kontio. Foto: Ingrid Andersson, Smedjebacken.
Långbenta treåringen Vretens Elouise fann tiden mogen att debutera på Eskilstuna i söndags. Tillsammans med Jorma Kontio, som körde ett lågmält och harmoniskt lopp, blev segermarginalen till slut mycket säker.
För att vinna det här loppet, som var värt 20.000 kr, behövde Elouise inte visa hela registret. Segertiden blev 19,0/2140 volt. Stolt pappa till Vretens Elouise är derbyvinnaren S:t Göran.

lördag, oktober 18, 2008

FYRA PREMIEGODKÄNDA TVÅÅRINGAR

Agobra Remember/Hans Karlsson. Foto: Göran Abrahamsson.

Premiesäsongen börjar gå emot sitt slut och den 31 oktober stängs fönstret för de 2-åringar som vill skaffa sig den meriten (tid under 1.35). Vi tog chansen på lördagen och visade upp fyra tvååringar som alla blev godkända. Det var Mera Rick (e. Rydens Sensation) och Agobra Remember ( e. Super Photo Kosmos) samt Victory Dance (e. Victory Party) och Floranne Fri (e. Sugar Trader). Alla fyra gjorde ett gott intryck.

lördag, oktober 11, 2008

FYRA TRETTON OCH EN TOLV


För närvarande har stallet fem hästar som i år presterat under 14,0. Snabbast är Ted Sandyman (Carl-Erik Lindblom) med 12,6. Därefter följer Nicke Boy (Maria Emerson) med 13,2 före en trio på 13,9. Det är Felix Use (Torbjörn Jansson), Poppout (Anna I Karlsson) och Chogo (Carl-Erik Lindblom).
Bildtext: Anna Isabelle Karlsson fick hålla i sig när hon körde Poppout. Bilden från ALN pressbild (provbild).
Fotnot: Ted Sandyman har gått under 1.14 vid flera tillfällen.