måndag, april 25, 2011

HÄSTAR SOM ÄR VÄRDA ATT MINNAS

Farfar vid seger på Solvalla med Björn Goop i sulkyn. En mycket bra häst som är värd att minnas.
Vi har påmint lite då och då om hästar från vårt stall som gjort så pass bra ifrån sig att de blivit ihågkomna även utanför stallkretsen.
Farfar (e. Supergill) är en sådan.
Var hos oss i drygt ett år och tjänade 270.000 kr och vann fem lopp på de månaderna. I juni 2007 vann han på 12,4 på Åby. Jag kommer ihåg vad ägaren sa efter det loppet.
- Du vet att jag inte är lätt att imponera på men nu är jag riktigt nöjd!
När Farfar kom till stallet som fyraåring hade han inga meriter och 0 kr på kontot. Han kom från Peter Untersteiner och han gick efter tiden hos oss till först Hans Adielsson och sedan Fredrik B Larsson. Han var också en sejour hos Robert Bergh. Han uträttade i princip inget hos dessa tränare men fick i slutet av sin karriär en seger när han landade en tid hos broder Mats Karlsson i Nora.
Farfar var en häst med mycket hög kapacitet. Han är en av de mest kapabla hästar som funnits i vårt stall och vi är förstås stolta över de fina resultat han gjorde för oss.

fredag, april 22, 2011

TRÄNARLIGAN PÅ ÖREBRO-TRAVET

Poppout - Sofia Adolfsson, ett ekipage som hjälpt till att ge vårt stall fina siffror hittills 2011. Fotograf: Petter Karlsson.
Drygt 4,5 månad har gått och tränarligan bland örebrotränarna ser just nu så här bra ut sett med våra ögon:
1. Stall Hans Karlsson 589.300 kr.
2. Juhani Partanen 487.600 kr.
3. Åke Lindblom 365.628 kr.
4. Johan Sedström 346.700 kr.
5. Lars Friberg 258.500 kr.

torsdag, april 21, 2011

NY TREÅRINGSBONUS

Vi vann i fjol. Förra årets 3-åringstävling i Hästägarföreningen regi var ett samarbete med A-tränarna. Bilden visar prisutdelningen där Anna Isabelle Karlsson tar emot priset för Agobra Rubins seger av representanter för  fr.v. hästägarna, tränarna och travsällskapet, Svantesson, Nilsson och Östlund.
Hästägarföreningen i Örebro har startat en ny 3-åringsserie för 2011. Med hjälp av tre sponsorer och ett djupt tag i föreningens kassa har man nu en serie som sträcker sig fram till den 31 december. Priset till vinnaren: 50.000 kr. Det är Stall Partner, Linds i Karlskoga och Epos träindustri som hjälpt till att få den här tävlingen i land. Den här är topp-tio just nu. Som ni ser har vi från Stall Hans Karlsson två hästar med på topplistan, femman Scarlett Queen och sjuan Stil.
1: LADY BEST MEMORY (Åke Pettersson, amatör)
2: UNITE D'HABERN (Åke Lindblom)
3: SVANA LINE (Sebastian Hedblom)
4: JOYSHOT MAGIC (Juhani Partanen)
5: SCARLETT QUEEN (Stall Hans Karlsson)
6: COCO CHIP (Per Fromell)
7: STIL (Stall Hans Karlsson)
8: LIFEISTOOSHORT (Thomas L Nilsson)
9: BROADWAY SOPRANO (Åke Lindblom)
9: CORNER KÄBB (Håkan Falk, amatör).
Fotnot: För att få delta i tävlingen måste häst ägas av medlem i Örebro läns hästägarförening och tränas av Örebro- eller Lindesbergs-licensierad tränare.

onsdag, april 20, 2011

PETTER VISAR BRA STIL PÅ AXEVALLA?

Petter. Foto: Heléna Dahlbeck.
På tisdag gör Petter Karlsson en mycket intressant start i "Travets Talanger" på Axevalla. Kör då treårige Stil, som var kanonfin som trea på Årjäng senast, från spår 5 bakom startbilen och det kan bli en fullträff.
Intressant start gör också Woodlands Dream i "Talangens" montéavdelning och då är det Sofia Adolfsson som rider.
När Sofia kvalade in Woodlands Dream för monté nyligen gick hon under 1.18 sista varvet.

lördag, april 16, 2011

SOFIA TILL HUNDRA PROCENT

Sofia Adolfsson, 19 år, körde sitt första lopp för vårt stall vid Åmåls tävlingar på fredagen. Och vilken pangstart det blev.
Efter att ha följt de taktiska ritningarna till 100 % och med lite tur fått ryggen på favoriten Cosmo ML, som gick fram till ledningen mitt i loppet, var förutsättningarna optimala.
Och på bilden ovan ser ni det avgörande momentet i utgången av sista kurvan.
Sofia i rött och grått får luckan mellan ledaren och hästen utanför och i den luckan spurtar hon via Åmåls korta upplopp fram till seger över Cosmo ML, som kördes av 67-årige (!) Bjarne Albinsson.
Därmed har stallet tagit nio segrar i år. 36 blev det på hela säsongen ifjol och det är naturligtvis den siffran vi vill slå i år.
För att följa stallet med resultat och framtida starter ska ni gå in på den här länken https://www.travsport.se/slicensinfo?kommando=trenarstat&licensId=4289 under tiden som Petter konstruerar den nya hemsidan.
Fotografer: Göran Abrahamsson (överst) och Petter Karlsson (loppbilden).

fredag, april 15, 2011

ÖREBRO-TRAVET HÄMNAS

"Liten hämnd är också hämnd, sa bonden, spottade på grannens gris."

Ni som läst bloggarna de sista dagarna har naturligtvis sett att jag påtalat det uppenbara missförhållandet att Håkan Olsson ska vara sportchef och ansvarig för anmälningarna på Fornaboda 2011 - trots att han bedriver affärsverksamhet helt öppet med Åke Svanstedt och Thomas L Nilsson, två tränare som anmäler till Fornaboda. Dessutom har Håkan Olsson samarbete med vissa andra utvalda travtränare - inte lika öpppet - som också anmäler till Fornaboda.
Nu har någon på Örebro-travet (jag gissar på Håkan Olsson) reagerat på mina bloggar.
Och hämnas genom att ta bort länken från Örebro-travets hemsida till Stall Hans Karlssons blogg.
Det var den absolut minsta och löjligaste hämnd jag någonsin stött på.
Men som sagt: Liten hämnd är också hämnd!
Värre har jag varit med om. I en kommande blogg ska berätta om när sportchefen hotade mig med åtal och hänvisade till att han hade inflytelserika vänner med gott om pengar och säte i ST:s styrelse.

FJÄRDE PREMIEHÄSTEN

Göran Abrahamsson fotade MT Hina (e. Quite Easy) igår.
Vi körde två premielopp till igår och är som vanligt tidigt ute med tvååringarna i stallet.
På bilden ovan är det toppstammade MT Hina, som efter ett avslutande 28-varv landade på en 31-tid. MT Hina har vi tränat upp tillsammans med broder Mats Karlsson och det skulle inte förvåna om Mats här har en uppföljare till stjärnstoet Luisiana Tab. Träningsupplägget från inkörning och till premielopp har varit likartat det som Luisiana Tab fick och vi tar gärna åt oss lite av äran av Luisiana Tabs fina framgångar eftersom vi hade ett finger med i spelet även då.
På torsdagskvällen premierade vi även mycket fina Couch Doctor-dottern Miss Eloise, som också gick sista varvet neråt 1.28 och godkändes på en 31-tid. Couch Doctor kan vara en riktig plusvariant som avelshingst! Miss Eloise blev den fjärde premieloppshästen för stallet i år och flera står och knackar på dörren för att få göra sina premielopp. De flesta av våra premiehästar kommer att vara klara innan maj månads utgång.
Vill du boka in din ettåring till hösten för uppträning i vårt stall får du gärna höra av dig redan nu. Ring Hans på 0709-600466. Det är bra för vår planering inför hösten att få in din bokning, det brukar ju bli fullt i stallet när det drar ihop sig.  

onsdag, april 13, 2011

SATSA PÅ KVINNLIG CHEF

Fornabodas pinsamma problem med Håkan Olsson som sportchef nu när säsongen drar igång går säkert att lösa.
Håkan Olsson är involverad med så många affärspartners inom travet, att han helt följdriktigt gjort sig omöjlig att ha en befattning som sportchef med ansvar för bl.a. anmälningarna till tävlingsdagarna. Han har också varit svartlistad från sportchefsjobbet på Örebro-travet där han bara hoppat in som tillfällig lösning några månader åt gången.
På Örebro har man istället anställt i tur och ordning Mattias Stenby, Henrik Lindgren och nu senast Claes Broberg.
Men på Örebro-travet finns också mycket kompetenta tävlingsassistenten Barbro Lindell (bilden) och vad vore bättre än att utnämna henne till sportchef och ansvarig för Fornabodas elva tävlingsdagar i år.
Det gäller förstås för Örebros travbanechef Björn Andersson att se till att Barbro ges ledigt i erforderlig utsträckning och att Örebros sportchef Claes Broberg ställer upp med lite råd och dåd under en övergångstid.
Det vore verkligen passande att släppa fram en kvinnlig chef inom travsporten eftersom kvinnor är underrepresenterade på ledande befattningar.
Om Barbro Lindell skulle få ansvaret över Fornaboda skulle det dessutom ske på grund av visad kompetens - inte av någon annan dunkel inkvoteringsanledning.
Och så skulle Fornaboda slippa ifrån den pinsamma situationen med Håkan Olsson.

GOOP HAR BRA CHANS MED VÅRA HÄSTAR

Björn Goop efter seger med en av våra hästar. Vi var före Björn med att ha vita vagnar i loppen, nu har Björn den färgen på alla sin egentränade hästar. Tidigare hade han gröna vagnar.
4 april 1999 vann Björn Goop första gången med en Stall Hans Karlsson-häst. Det skedde på Årjäng och hästen hette Speedy Zandra. Då hade Björn ganska trevande inlett sitt liv som kusk och nu tolv år senare kan man bara häpna över hur hans karriär blev.
66 kilo Goop är numera 35 år gammal och är nu också tränare för familjens hästar.
I mån av tid kör han gärna åt oss men det är inte så ofta numera som han inte har egen häst i loppen. På Årjäng på söndag tar han hand om Shamrock Best och Black Jack B. åt oss och det ser ut som två riktigt skapliga chanser.

måndag, april 11, 2011

FORNABODA-PREMIÄR - DAGS ATT AGERA!

Det är snart maj månad och därmed dags för premiär på Fornaboda.
På bilden syns de två ledande personerna i travbanans styrelse, Curt Andersson och Hans Ladarp i samband med en stipendieutdelning på Fornaboda.
De senaste åren har Fornaboda dragits med ett chefsproblem. Håkan Olsson, som varit t.f. sportchef på Örebro-travet då och då men alltid ersatts av någon annan, har varit sportchef på Fornaboda.
Håkan Olsson är ju en människa som är involverad i olika saker inom travsporten på ett sätt som inte alls passar för en tjänsteman som är ansvarig för tävlingarna på en travbana.
Håkan smusslar inte med sina sympatier - och det hedrar honom. Men på det viset som han involverat sig med t.ex. Åke Svanstedt på Axevalla har han diskvalificerat sig själv för ett jobb av den här typen.
Åke och Håkan driver ju till exempel hästägande tillsammans och har alltså ett gemensamt ekonomiskt mål.
Dags för Curt Andersson och Hans Ladarp att avsluta den olssonska sejouren på Fornaboda.
För det kan väl inte vara meningen att undertecknad ska anmäla sina hästar för tävling mot exempelvis Åke Svanstedt till ett kontor som drivs av en av Åkes kompanjoner.
Håkan Olsson (han eller hans familj) har också tre hästar ihop med örebrotränaren Thomas L Nilsson, som också han startar hästar på Fornaboda emellanåt.
Jag har påtalat det olämpliga i detta för ST:s vice sportchef Mattias Stenby men han försäkrar att anmälningssystemet inte möjliggör fusk.
Med tanke på ST:s nya skärpta hållning i fråga om oegentligheter (t.ex. "spelskandalen" med Jönsson-ligan) eller risk för oegentligheter vore det nog bäst om en annan sportchef utsågs när det nu drar ihop sig för tävlingar på Fornaboda igen.

HALLSBERGSSTALLET PÅ HEDRANDE PLATS FEMTON!

Anders Hultberg.
Landets uppfödare har sin egen liga och Anders Hultberg, som varit länets bästa uppfödare i många år, håller sig kvar på topp trots att han avled för ett par år sedan. Just nu ligger han på en hedrande femtonde plats i landet. Och bland länets uppfödare är han som vanligt etta.
Sonen Dan Hultberg har tagit över verksamheten tillsammans med sin fru Cathrine och deras första egna kullar kommer att sätta avtryck först om några år. Dan och Catherine döper sina hästar till DOC i efternamn och det finns tvååringar som äldst från den produktionen. Intressant att se om Dan och Catherine om några år har övertagit Anders Hultbergs position som en av de ledande uppfödarna i landet.
Här är uppfödarnas topplista i Sverige hittills 2011 (segrar, andraplatser, tredjeplatser):
1 Menhammar Stuteri AB, Ekerö  68 49 39
2 Nelén Hans, Nacka  23 15 14
3 Lorentzon Ann-Christin & Magnusson J-E  20 18 14
4 Boko Stables Sweden AB, Stockholm  19 14 25
5 Broline International AB, Svenljunga  19 13 10
6 Bender Karl-Erik, Kvänum  16 21 20
7 Kolgjini Lutfi & Svensson Anna  15 16 12
8 Eriksson Ulla & Håkan  13 10 5
9 Västerbo Stuteri AB, Heby  13 9 16
10 Nyberg Bengt-Åke & Kjell  11 8 7
11 Nilsson Staffan B, Ramkvilla  11 8 6
12 Oxalis AB, Solna  10 17 12
13 AB Lavec, Limhamn  10 8 12
14 Stall Båtels AB, Visby  10 5 7
15 Hultberg Anders, Hallsberg  10 5 6
16 Johansson Per-Olof, Gotlands Tofta  9 11 5
17 Johansson Sylve, Nykvarn  9 0 0
18 AB Hornline, Västervik  8 25 18
19 Lindh Ulrik & Ylva  8 15 20
20 Misty Trotting AB, Strängnäs  8 12 8

söndag, april 10, 2011

TRAVLOOKIS

Leif Andree, svensk klasskådespelare och aktuell i "Gynekologen i Askim", är faktiskt jäkligt lik travtränaren Glen Norman. På övre bilden tillsammans med Lia Boysen och underst ihop med Åsa Elmroth. Travlookis-tips från "Amerikanskan".
Travlookis-tips mottas på 9451karlsson@telia.com. Tack på förhand.
(Undre bilden lånad från Team Normans hemsida.)

TRAVLOOKIS

ST:s sportchef Per Wetterholm var tämligen statsmannalik när han höll i lottdragningen av spåren till Olympiatravet i TV4 på söndagen.
Och skägget börjar anta samma form som på USA:s president Abraham Lincoln.
Travlookis-förslag av "Amerikanskan".

NY STARTHÄST

Bloggförfattaren kvalade själv in en häst förra tävlingsdagen.
Det var fyraåriga Agobra Darling, som i smyg visade ett sistavarv efter 1.18 och blev godkänd på en 21-tid.
Agobra Darling har varit trög att få till start men har vissa intressanta kvaliteter.
Bloggförfattaren är 25 kilo från en rimlig matchvikt och det är klart att den här hästen sänker ytterligare några sekunder med en lättare kusk i sulkyn.
Jag har vunnit lopp som kusk på 70-talet, 80-talet, 90-talet och 00-talet. Senaste segern togs för snart tio år sedan med fine Louis Hycklinge. Efter den segern har jag i princip inte kört lopp själv.
Dags att banta bort de där 25 kilona och se till att bli en vinnare även på 10-talet?
Att vinna lopp under 5 decennier kan vara ett roligt rekord att ha!

HÄSTAR SOM ÄR VÄRDA ATT MINNAS

Lumbermans Dream och skötaren Maria Herrmann efter en V75-seger.
Lumbermans Dream är en bra och rolig häst som är värd att minnas.
Han kom till oss från Åke Svanstedts stall där han inte uträttat något.
Som så många av våra framgångsrika hästar var han inte direkt ultrastammad. Men han gick snabbt genom klasserna och totalt under sin karriär tjänade han över 700.000 kr.
Lumbermans Dream, som var en son till Mack the Knife, kördes till fina framgångar av Calle Lindblom, Jorma Kontio och även av sin ägare Pertti Putkonen.
Putkonen var en naturbegåvning. Han var björnjägare, hade flygcertifikat och var allmänt handlingskraftig och bodde och jobbade i Stockholm.
- Värm upp hästen och gör allt i ordning så kommer jag direkt i bilen, sa Pertti.
Pertti bytte till sin turkosa dräkt och hoppade upp i sulkyn - och vann flera lopp med Lumbermans Dream.
Helt klart var han en talang - men någon flygtur fick han aldrig med mig på trots flera erbjudanden!

lördag, april 09, 2011

MÅNGA ANMÄLDA OCH NY KUSK

Det är rena vårruset i stallet just nu och det är många hästar som startar den närmaste veckan. Bland annat har vi fyra hästar som ska till Åmål på fredag eftermiddag.
Dessa fyra hästar får fyra olika kuskar i sulkyn. Grace K. återknyter bekantskapen med Stefan Söderkvist (vinst senast de sågs) och Petter Karlsson kör Another Saint. Torbjörn Jansson är på plats för minnesceremoni för sin nyss avlidna far, den charmige Åmåls- och Axevalla-tränaren Torsten Jansson och Torbjörn kör Anna del Mar, som kommer från seger. Dessutom debuterar Sofia Adolfsson (bilden) i tävlingslopp för oss och hon kör Poppout i amatör- och ungdomsloppet. Sofia har ju tidigare kvalat hästar i monté för stallets räkning.
Fotograf: Göran Abrahamsson.

fredag, april 08, 2011

NYTT UTSEENDE

Bilden visar en s.k. sorteringspaddel. Kostar Skr 49.50 på Nordpost. Enligt reklamen sägs den ersätta elektriska grisfösare.
Vad gäller vår hemsida ska den gamla designen ersättas och det blir nytt utseende inom kort, det är mediautbildade Petter Karlsson som håller i det.  Tills vidare går det bra att läsa i "Hans Karlssons blogg" på oförändrad adress.

torsdag, april 07, 2011

NY STARTHÄST

En finfin treåring sällade sig till stallets starthästar genom att klara sitt kvallopp i tisdags.
Det var Spark Rick (bilden, foto: Göran Abrahamsson), som på 19,9 visade fin spänst och styrka och med AIK i vagnen gick sistavarvet i närheten av 18 blankt. Spark Rick är en son till franskättade Com Hector och mormor till Spark Rick är förstklassiga tävlingsstoet Raffaela Girl, som bl.a. vann rikstotofinal för Börje Flodström när det begav sig. Enligt Blodbankens sätt att räkna har Spark Rick ett franskt inslag i sin stamtavla uppgående till 14,36 %.

HÅKAN PETTERSSON FÖRESLAGEN

Nu är det klart - det blir ett styrelseval vid Örebro Travsällskaps årsmöte senare i vår.
Nu har det nämligen blivit officiellt att föreningens andre vice ordförande Monica Thyresjö avgår, enligt uppgift på grund av tidsbrist.
Inte många av travsällskapets hundratalet medlemmar har vetat om det här och valberedningens uppgift att pejla stämningarna har därmed inte gått att utföra.
Kom det här plötsligt, Thyresjö? Eller har det hemlighållits så länge det var mötestekniskt möjligt?
Valberedningens ordförande Jan Andersson lyckades dock klämma fram ett förslag - i all hast?
Andersson är duktig - i höstas gjorde han sig "känd" genom att föreslå sin dotter till en av de åtråvärda platserna i travsällskapet.
Anderssons förslag till ny styrelsemedlem efter Monica Thyresjö blev Britt-Marie Olsson, ägare av förfjolårets häst på Örebro-travet, Nellie Vingboons.
Men det är många som känner att det är dags för kunnige och rättframme Håkan Pettersson, som verkligen inte är något mähä, att ta plats i styrelsen och motförslag med Håkans namn är redan formulerade.
Att återigen inkvotera en kvinna bara för att det ser bra ut med en kvinna, är naturligtvis helt förkastligt. Så får det inte bli!
Tids nog dyker det upp en kvinna som har de rätta kvalifikationerna.

STALLETS HOVSLAGARE SUVERÄN PÅ SOLVALLA

Vi har två erfarna hovslagare som skor hästarna i vårt stall. Den ene heter Peter Törnqvist (bilden) och är aktiv amatörkusk.
Igår vann han på Solvalla med Agobra Bolero efter en väl avvägd styrning.
Peter Törnqvist har bland sina meriter bl.a. en seger i Amatör-SM.
Tillsammans med sambon Veronica (en gång i tiden skötare av Ina Scot) driver han ett litet fint tävlingsstall på familjegården i Askersund.
Starkt jobbat!

onsdag, april 06, 2011

EN UNDERBAR TID

Flygfoto över Baronbackarna i Örebro när det begav sig (före motorvägen förbi Eurostop). Där var Broddway ett säkert vårtecken.
Är du uppväxt i stan? Då vet du vad jag talar om. Just nu pågår i bostadsområdena runt om i Sverige och på gator och torg en verksamhet som sprider den mest underbara doft omkring sig.
Broddway kommer och gör jobbet. Bröderna Brodds sopmaskiner som den här tiden varje år sopar upp sand från asfalten.
Har ni inte upplevt den doften har ni inte levt. I alla fall inte i ett svenskt bostadsomåde.
Det här är startskottet på våren.
Bloggförfattaren bodde sina första år i Stjärnhusen i Örebro. Under grundskoletiden bodde jag i Baronbackarna.
Men har man tur kan man komma samtidigt som Boddway när man är på besök inne i stan och få återuppleva den här associationen till förestående sommarlov, fotbollsspel på sura gräsmattor.
Stenkulor och glaskulor.
Broddway-time!


tisdag, april 05, 2011

FRANSKMIXADE TVÅÅRINGAR FÖRST UT I ÅR

Stallet hade två godkända premiehästar på Örebro idag, tisdag.
Det är mycket tidigt med godkända premielopp första veckan i april - men inget rekord för stallet. Woodlands Goofy kvalade redan i slutet av mars 2009 - och vann sedan lopp i juli!!!
De två premiehästarna är Show Star (överst, foto: GA) och Ottimo Doc (underst, foto: PeKa).
Båda är rejält mixade med franska gener och eftersom de här två nu visat att de har ett lätthanterligt rörelseschema är de extra intressanta.
Franskt stammade hästar med bra aktion är ett vinnande koncept!
Show Star (e. Juliano Star) har 26,5 % franskt blod, enligt Blodbankens sätt att räkna.
Ottimo Doc (e. Jag de Bellouet-sonen Opus Virviel) har hela 31,5 % fransk stam.
Fotnot: Svenskfödda tvååringar får premie på 25.000 kr om de går under 1.35 senast den 31 oktober.

måndag, april 04, 2011

STÖD FÖR HÅKAN

Efter att bloggen föreslagit Håkan Pettersson som styrelseledamot i Örebro Travsällskap har mailboxen bombats med post som utan undantag vill se Håkan i en ledande roll på Örebro-Travet.
Här är några axplock:
"Håkan Pettersson är uppfödd med Örebro-travet som en självklarhet. Han skulle aldrig tillåta att travet i Örebro sjabblas bort, om han själv kan göra något för att påverka det. Därför stöder jag de som föreslår honom till styrelsen. Jag är egentligen inte rädd att skriva ut mitt namn men jag orkar inte ha Örebros PR-man kacklande i örat, så därför vill jag att du sätter en signatur på det här inlägget. Välj signaturen BRA FÖR TRAVET".
En annan mailare, som också vill vara anonym, signaturen ENGAGEMANG:
"Varje styrelsemedlem måste ha något kunnande som kan tillföra travet något. Ha inga andra kandidater även om de passar in avseende kön, hudfärg, etniskt ursprung eller ålder. Vill Håkan Pettersson engagera sig i sällskapets arbete bör han inte hindras från det. Han är naturligtvis välkvalificerad".
Signaturen BRÖLLING tycker:
"Det är på tiden att Håkan Pettersson tar steget in i travets ledning. Hans engagemang borde kommit tidigare. Hans pappa Ragnar har säkert väntat på det här i sin himmel. Ragnar var ju en av dem som byggde upp travet i Örebro. Nu måste travsporten förvaltas av någon som har känslan. Håkan är en lämplig person".
Det var som sagt några axplock om Håkan Pettersson. Åsikter är välkomna på 9451karlsson@telia.com. Eller slå en signal så kan vi hjälpas åt med formuleringarna om ni vill ha ut en åsikt. Många vill vara anonyma med sina åsikter på Örebro-travet nu för tiden - och det är väl OK. Men några personangrepp på valberedningen publicerar vi inte anonymt.
Välkomna med åsikter!

söndag, april 03, 2011

STARKT MEDHÅLL OM HP

Bloggförfattaren HK talar inte för döva öron när det gäller Håkan Pettersson som styrelseledamot i Örebro Travsällskap. Hoppas nu att valberedningen är inne på samma linje om det blir klart med ett fyllnadsval på årsmötet senare i vår. Fotograf: PEKA.
Bloggförfattaren har sällan varit med om någon så tydlig reaktion som på föregående blogginlägg (det om föreslagne styrelseledamoten Håkan Pettersson). Åtskilliga mail och SMS har strömmat in och alla har hittills valt att hylla förslaget.
Populära travbloggen wiretowire.se publicerar på söndagen följande blogginlägg. Författare är Lars B. Gustafsson:
"Ragnars son Håkan Pettersson har av örebrotränaren Hans Karlsson föreslagits som ny styrelseledamot i Örebro Travsällskap, och bloggen kan inte annat än nicka gillande. Pettersson är en man som inte pratar i onödan, och när han väl gör det så lyssnar man. Dessutom står han med båda fötterna på jorden, och låter sig inte imponeras av storslagna visioner och siffror tagna ur luften. Fakta och korten på bordet är mer Håkans melodi."
Men fortsätt gärna att maila (9451karlsson@telia.com) in era åsikter i frågan.
För att förenkla för er som inte vill ödsla en massa bokstäver kan ni skriva Förslag 1 eller Förslag 2 på era mail.
Förslag 1: Jag tycker att Håkan Pettersson med sitt rättframma sätt vore en bra styrelseledamot i Örebro Travsällskap.
Förslag 2: Jag tycker det är bättre med en inkvoterad ja-sägare som inte kan eller vågar ha någon egen åsikt.

lördag, april 02, 2011

HÄR ÄR NYA STYRELSELEDAMOTEN PÅ TRAVET

Här är förslaget på en passande person som kan ta över om det blir en vakant plats i Örebro Travsällskap inför årsmötet senare i vår.
Håkan Pettersson blev invald bland de cirka hundra medlemmarna i sällskapet i höstas. Han sitter i Hästägarföreningens styrelse. Han har varit proffstränare och är numera amatörtränare. Han är hästägare och uppfödare.
Han känner för Örebro-Travet av tradition och numera har 59-årige Pettersson också tid att engagera sig.
Håkan Pettersson har kunskapen om travet och travbanan och är dessutom ingen person man dribblar bort i första taget. Håkan ställer följdfrågorna tills han får veta det han vill!
Möjligt att valberedningen funderar på någon ofarlig inkvotering eller någon svarslös släkting eller liknande.
Glöm det i så fall och välj Håkan Pettersson till Örebro Travsällskaps styrelse! Det är ett krav!

fredag, april 01, 2011

TRAVLOOKIS

Mycket skicklige artisten CAT STEVENS (Yusuf) överst. Hörde ni honom på Skavlan på fredagskvällen? Vilken röst! Och visst är han lik Calle Lindbloms farbror och Åke Lindbloms morbror SVEN LINDBLOM. Sven hoppade av sin veterinärkarriär bara några månader innan examen och blev istället en av landets största "fria" hästexperter på travhästars sjukdomar och skador och inte minst exteriör. Liksom Cat Stevens något av en "profet" inom sitt gebit.

NYA TV-REGLER FRÅN SVENSK TRAVSPORT

Helt nya regler har nu utgått från ST för travsportens medverkan i TV i framtiden.
Efter den senaste tidens debatt om de ofta sponsrade TV-programmen verkligen ska innehålla SÅ LITE trav så har ST gjort följande uttalande:
- Vi känner att media tagit över och förvanskat vår sport. Programledarna är viktigare än travhästarna och så får det inte vara. Tidigare har det varit vi administratörer inom travet som haft de högsta lönerna men nu har vi inte en chans mot mediachefer och tipsexperter.
- Så fort alla kontrakt gått ut kommer travsändningarna åter att handla om TRAV, meddelar ST.
Fotnot: ST förbereder annonskampanjer i egen regi, bl.a. en stor närbild på Olle Goop med texten "TRAV ÄR TRAV".